[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 2 - ( بهار و تابستان 1393 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 19-24 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خصوصیات شیرین کننده های انواع آدامس های موجود در بازار ایران
دکتر حسین افشار، دکتر اعظم نحوی
دستیار
چکیده:   (3389 مشاهده)
زمینه و هدف: تحقیقات دندانپزشکی نشان داده است که پلاک دندانی فاکتور اصلی مؤثر در پوسیدگی های دندانی است. حذف رسوبات پلاک از طریق شیمیایی و مکانیکی صورت می گیرد.گرچه مسواک زدن تکنیک شناخته شده ای برای حفظ بهداشت دندانی است، برای سالها از جویدن آدامس به عنوان یک جایگزین برای تمیز کردن دندان ها حمایت شده است. هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات انواع آدامسهای موجود در بازار ایران است. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی- توصیفی ترکیبات 11 نوع آدامس موجود در بازار ایران (آدامس های sugar free و آدامس های حاوی قند) بررسی شده است. یافته ها: مواد تشکیل دهنده آدامس ها شامل: base یا پایه ی آدامس، شیرین کننده، نرم کننده ها، طعم دهنده، آنتی اکسیدان، رنگ دهنده، جلا دهنده و امولسیفایر است. شیرین کننده اصلی در آدامس های sugar free زایلیتول و سوربیتول است که بیشتر باکتری های دهان نمی توانند زایلیتول و سوربیتول را به فرم اسید متابولیزه کنند. در حالی که شیرین کننده اصلی در آدامس های حاوی قند گلوکز می باشد. نتیجه‌گیری: آدامس های sugar free می توانند در پیشگیری از پوسیدگی های دندانی مؤثر باشند.
واژه‌های کلیدی: آدامس، شیرین کننده، پوسیدگی دندانی
متن کامل [PDF 212 kb]   (519 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۱/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۸
فهرست منابع
1. Miskewitz RM. Chewing gum product with plaque-inhibiting benefits. US patent.1997. Available from: http://www.lens.org/lens/patent/US_5702687_A
2. Touger-Decker R, Van Loveren C. Sugars and dental caries. Am J Clin Nutr. 2003; 78(4):881S–92S. [DOI:10.1093/ajcn/78.4.881S]
3. Bourassa J, Kincaid Chan AD, Kuretzky J, Liang J. How effective is Xylitol chewing gum in reducing caries in children/adolescents ages 6-18? Available from: http://www.dentistry.utoronto.ca/system/files/x3_2011.pdf
4. Harris NO, Garcia-Godoy F, Nathe CN. Primary preventive dentistry.7th ed. New Jersey: Prentice Hall; 2008.
5. Dean JA, Avery DR, McDonald RE. Dentistry for the child and adolescent. 9th ed. USA: Mosby; 2011.
6. Szoke J, Banoczy J, Proskin HM. Effect of after-meal sucrose-free gum-chewing on clinical caries. J Dent Res. 2001;80(8): 1725-9. [DOI:10.1177/00220345010800080901]
7. Mickenautsch S, Leal SC, Yengopal V, Bezerra AC, Cruvinel V. Sugar-free chewing gum and dental caries: a systematic review. J Appl Oral Sci. 2007; 15(2):83-8. [DOI:10.1590/S1678-77572007000200002]
8. Association of young scientist. All things about gum [Internet]. 2011 [cited 2013 mar 3]. Available from: http//www.irandish.com. [In Persian]
9. Ernest N. Cariology. 2nd ed.US: Williams and Wilkins;1980
10. Van Loveren C. Sugar Alcohols: What Is the Evidence for Caries-Preventive and Caries-Therapeutic Effects? Caries Res. 2004; 38(3):286-93. [DOI:10.1159/000077768]
11. American Academy on Pediatric Dentistry Council on Clinical Affairs. Policy on the use of xylitol in caries prevention. Pediatr Dent. 2008-2009; 30(7 Suppl):36-7.
12. Toors FA. Chewing gum and dental health. Literature review. Rev Belqe Med Dent. 1992; 47(3):67-92.
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afshar H, Nahvi A. Investigating the sweeteners of current gums present in Iranian market . ijpd. 2014; 9 (2) :19-24
URL: http://journal.iapd.ir/article-1-37-fa.html

افشار حسین، نحوی اعظم. بررسی خصوصیات شیرین کننده های انواع آدامس های موجود در بازار ایران . مجله دندانپزشکی کودکان ایران. 1393; 9 (2) :19-24

URL: http://journal.iapd.ir/article-1-37-fa.html



دوره 9، شماره 2 - ( بهار و تابستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دندانپزشکی کودکان ایران Iranian Journal of Pediatric Dentistry
 
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742